Kategorier

Tio lärdomar från en måndagmorgon

Att gå upp tidigt är guld, inte minst i en verklighet med två småbarn hemma. 30 min bokläsning, 15 min antecknande om hur livet ser ut om tre år och 10 min om vad jag är tacksam över. Att hinna det innan gänget vaknar upp ger en tydlighet och energi för resten av dagen.

Double Cloud tar in tre nya medarbetare

Vi på Double Cloud satsar framåt och presenterar nu tre starka rekryteringar - vilket ger oss möjlighet att hjälpa ännu fler företag att växla upp sin digitala satsning.

Sanningen om att uppnå något storslaget

Trots att så många av oss har höga ambitioner i livet med företagande och karriär har vi svårt att nå dit vi vill. Vi verkar till slut nöja oss med att befinna oss långt ifrån vår fulla potential. Varför är det egentligen så?

Patrik Gargolinski om framtidens juridik

Möt futuristen och tillväxtjuristen Patrik Gargolinski, som driver Lexiq och drivs av att utmana normerna och gillar att “provprata” kring ämnen. Han delar med sig av sina bästa juridiktips, tankar kring framtiden och andra reflektioner.

Andreas Stjärnhem om kreativitet och lekfullhet

Har du någon gång fått möjlighet att träffa Andreas Stjärnhem? Med lång erfarenhet inom reklam- och digitalbranschen och en galen passion för kreativitet hjälper Andreas människor att hitta sin kreativa förmåga, och bli lite mer barn igen.

Elin Hartelius om kultur i kraftig tillväxt

Med massvis av erfarenhet av HR och kulturbyggande från stora som små bolag, är Elin Hartelius från Impact Arena den du ska gå till för att driva tillväxt genom en starkare kultur. Här ger hon de bästa tipsen kring kultur i kraftig tillväxt.

Olof och Pontus från 2X Agency om livet som entreprenörer

Räcker det med att driva en verksamhet? Såklart inte. Olof och Pontus driver även RISE Studios, en yogastudio för män. Pontus drog dessutom nyligen igång juegopadel.se, en sajt för Padel-fanatiker.

Ola Ekman om att accelerera bolagstillväxt

Att sätta en rubrik på en intervju med Ola Ekman är onekligen en utmaning, sett till den resa han gjort i livet. Första gången vi träffades var Olas första ord (förutom sitt namn) – “Meningen med livet är att ge”.

Nicholas Lagersten om Social Selling och att lyckas på LinkedIn

Efter ett flertal år på LinkedIn där Nicholas Lagersten hjälpte företagskunder att komma igång med LinkedIn Sales Solutions, vet Nicholas vad han pratar om när det kommer till social selling.

Donnie Lygonis om hållbart entreprenörskap och innovation

I över 20 år har Donnie Lygonis arbetat med att utveckla såväl egna som andras idéer i mängder av olika former. Idag gör han det på KTH Innovation, parallellt med att han driver Entrepreneurs Without Borders, som jobbar för att främja entreprenörskap i utvecklingsländer världen över.

Madlén Fondén om att skapa en mer hållbar fashion-bransch

Modeindustrin är en av de största miljöbovarna och branschen står inför en stor förändring. Fortsatt konsumeras oerhört mycket kläder och ett av problemen är att många plagg bara används en eller några få gånger, för att sedan få ligga och skräpa i en redan full garderob.

Stefan Kristoffersson om kompetensförsörjning och integrationssatsningar

Hur kan vi skapa möten och samarbeten som utvecklar såväl människor som samhället?Efter många år inom rekrytering startade Stefan Kristoffersson sin verksamhet Caminero. Han brukar beskriva det som att han jobbar med människor i rörelse – på olika sätt.

Därför ska ditt företag ta större ansvar för vår planet

När världen nu ser ut som den gör, finns det något bättre tillfälle att stanna upp och tänka till? Vilken planet vill vi att våra barn ska få uppleva i framtiden? Ska inte de få möjlighet att snorkla bland magiska korallrev, slippa utsättas för massa naturkatastrofer och annat som blir allt vanligare om vi fortsätter förstöra planeten som vi gör just nu?

Kom igång med Google Shopping

Du känner säkert till Google Shopping – en kampanjtyp där annonserna visar upp en bild av produkten direkt i Googles sökresultat. Men hur går detta egentligen till? Här ger vi dig en inblick i den (delvis hemliga) algoritmen!

Linda Hårleman om att bygga framgångsrika och välmående marknadsteam

En datadriven marknadsförare som tidigare grundat bolag, varit Growth Director i byråvärlden, hjälpt Spotify att etablera i Nordamerika och nu jobbar som Head of Content?

Joakim Arhammar om hur du bygger content-team och vilka misstag du bör undvika

Hur bygger du det ultimata content marketing-teamet och vilka är de vanligaste misstagen inom content marketing? Möt Joakim Arhammar, content marketing-expert och medgrundare av Main Station.

Jessica Egman om tillväxt och trender inom e-handel

För ett uppdrag där en kund sökte en av de främsta e-handelsexperterna på Västkusten fastnade vi snabbt för Jessica Egman. Med flera år som CMO på Jollyroom och i uppdrag på exempelvis Ellos och Lagerhaus har Jessica byggt på massa erfarenhet inom e-handel.

Anders Westholm om leadgenerering för B2B

“Jag är inte 30, men mina år kommer med ytterligare 20 års erfarenhet av sälj- och marknadsarbete inom SMB, B2B och IT.”Så beskriver Anders sig och sin erfarenhet med en mening.

Erik Samsson om influencer marketing och framgångsrika PR-kampanjer

Få besitter förmågan att skapa förtroende och bygga relation med målgruppen via sociala medier som vår vän Erik Samsson. Under flera år har Erik varit med och skapat framgångsrika influencer- och sociala medie-kampanjer hos exempelvis Daniel Wellington och Odd Molly.

Fyra trender inom marknadsföring att hålla koll på

På Double Cloud har vi ett stort intresse för att ta reda på hur landskapet för marknadsförare kommer se ut i framtiden. Därför läser vi massvis av böcker, gör intervjuer och blir polare med de främsta experterna inom området.