START
VÅRT ERBJUDANDE
JOIN THE TEAM
OM OSS
BLOGG

Olof och Pontus från 2X Agency om livet som entreprenörer

September 10, 2019
Business

Pontus Levén och Olof Mattsson är två fantastiska individer som under 2019 tog steget fullt ut att driva eget tillsammans. 2X Agency (numera Republiken.se) är det bästa av två världar. En datadriven marknadsförare som älskar att bygga flöden, kampanjer och analysera (Pontus) och en PR- innehållsmagiker (Olof) som tillsammans gör allt för att generera leads till ambitiösa bolag.

Räcker det med att driva en verksamhet? Såklart inte. Olof och Pontus driver även RISE Studios, en yogastudio för män. Pontus drog dessutom nyligen igång juegopadel.se, en sajt för Padel-fanatiker.

Summerat – vi älskar entreprenörer och är därför glada över att 2X Agency är en del av vårt nätverk!

Vilka är ni och vad gör ni?

Vi är 2X Agency. Vi hjälper företag att driva försäljning med hjälp av digital marknadsföring. Vår främsta styrka är att vi är riktigt bra på att skapa effektiva marknadsföringskoncept, framförallt för tillväxtbolag.

Varför tog ni steget till att starta eget?

Marknadsföringsbranschen behöver utmanas med fler företag som verkligen mäter sin insatser och jobbar resultatorienterat. Där tyckte vi att vi kunde tillföra något i en bransch som lätt blir ”fluffig”.

Men det finns många olika anledningar till att 2X startades, den främsta är att vi vill skapa ett härligt företag som ger tillbaka till människor. Vi tror att vi kan påverka världen på ett positivt sätt genom att skapa en organisation som verkligen värnar om alla som arbetar i den. Med det menar vi en plats där anställda mår bra och därför också gör bra saker för sina kunder, familjer och vänner. Bra företag skapar ringar på vattnet, så enkelt är det.

Andra anledningar är friheten. Vi har hyrt en lägenhet i Portugal under november och bjuder ner både samarbetspartners och vänner som vill hänga med oss. Det säger väl allt?

Vilka är de största fördelarna?

Möjligheten att få göra det vi vill och bygga något stort från grunden. Vi är övertygade om att vi kan tillföra något till marknadsföringsbranschen och till samhället i stort.

Era bästa tips för de som går i tankarna?

Börja direkt och börja enkelt. Tänk inte att allt måste vara perfekt, då kommer du aldrig igång. Och ju längre du väntar desto mer kommer din hjärna säga nej.

Uppdatering:

2X Agency heter numera Republiken.

           intervju          

               Fredrik Johansson          

Relaterade artiklar

Double Cloud tar in tre nya medarbetare

Vi på Double Cloud satsar framåt och presenterar nu tre starka rekryteringar - vilket ger oss möjlighet att hjälpa ännu fler företag att växla upp sin digitala satsning.

Sanningen om att uppnå något storslaget

Trots att så många av oss har höga ambitioner i livet med företagande och karriär har vi svårt att nå dit vi vill. Vi verkar till slut nöja oss med att befinna oss långt ifrån vår fulla potential. Varför är det egentligen så?

Kom igång med Google Shopping

Du känner säkert till Google Shopping – en kampanjtyp där annonserna visar upp en bild av produkten direkt i Googles sökresultat. Men hur går detta egentligen till? Här ger vi dig en inblick i den (delvis hemliga) algoritmen!

Patrik Gargolinski om framtidens juridik

Möt futuristen och tillväxtjuristen Patrik Gargolinski, som driver Lexiq och drivs av att utmana normerna och gillar att “provprata” kring ämnen. Han delar med sig av sina bästa juridiktips, tankar kring framtiden och andra reflektioner.