START
VÅRT ERBJUDANDE
JOIN THE TEAM
OM OSS
BLOGG

Anders Westholm om leadgenerering för B2B

October 29, 2019
Marketing

“Jag är inte 30, men mina år kommer med ytterligare 20 års erfarenhet av sälj- och marknadsarbete inom SMB, B2B och IT.”

Så beskriver Anders sig och sin erfarenhet med en mening. Förmågan att omsätta komplexa säljprocesser till kraftfulla, automatiserade marknadsföringskampanjer är högst eftertraktat på marknaden idag. Och Anders har verkligen samlat på sig mycket erfarenhet inom området!

Adobe Suite, Hubspot, WordPress, Mailchimp, Google Analytics, Google Ads, SEMrush, Moz, KWfinder, Linkedin Ads, Unbounce – you name it! Anders har jobbat med de flesta på marknaden i sin strävan att generera leads till sina kunder. Många branscher inom B2B ligger efter i utvecklingen kring digital marknadsföring. Samtidigt är det få som besitter kompetensen och erfarenheten som krävs för att digitalisera sälj- och marknadsföringen hos dessa bolag.

Berätta om dig själv!

Jag bor lite utanför Stockholm med en stor familj och älskar skidåkning, skärgården och matlagning. Har arbetat som frilansande konsult inom marknadsföring i 6-7 år, främst med inriktning B2B och tjänster/varor som kräver lite mer komplex försäljning. Jag har 25+ års erfarenhet inom reklam, försäljning och marknadsföring och har de senaste 10-15 åren arbetat mycket med digital leadgenerering, främst genom Content- och Inbound marketing.

Vilka är de främsta nycklarna för att få igång en fungerande leadgenereringsprocess?

Idag finns en mängd verktyg och plattformar att välja på. Vilka är dina tips när det gäller val av CMS, verktyg för leadgenerering och annat för att lyckas digitalt?

Jag har arbetat i en mängd CMS. WordPress är förstås allt vanligare idag även för större företag. Det vanligaste misstaget många gör med en ny hemsida är att inte utvärdera hur sidan ska utvecklas och anpassas över tid. Tänk därför på att börja smått med kärnfunktionaliteten och se till att sidan relativt enkelt kan anpassas i form och funktionalitet. Ett annat tips är att undvika plattformar som t.ex. Wix, då de har visat sig vara svaga SEO-mässigt.

De flesta företag använder även någon form av mailsystem för nyheter, till exempel Mailchimp, och för det ändamålet är det bra verktyg. Ett problem är dock att dessa system till viss del även får tjänstgöra som CRM, vilket de inte riktigt är anpassade för att vara. Jag utgår hellre från ett CRM-system som sätter leads/kunder i centrum, för att sen bygga på taktiska funktioner och uppföljning på det. Här tycker jag Hubspot ligger i framkant – det är ett attraktivt och smart alternativ för såväl mindre som större bolag.

Vilka är dina främsta källor för inspiration och kunskap?

Alla frilansare borde läsa “Det är mänskligt att sälja” av Daniel Pink. “Inbound organization” av Dan Tyre är en bra bok för företagsledare och chefer om hur tankesättet kring inbound bör genomsyra fler delar av företaget och inte bara den traditionella marknadsföringen. “Content – The atomic particle of Marketing” av Rebecca Lieb, ger en god överblick såväl strategiskt som handgripligen för Content Marketing.

Andra tips väl värda att nämna är:

Om du får göra en sak för att göra planeten bättre, vad skulle du göra då?

Se till att alla gör en främling glad – en ny varje dag, då kan vi göra skillnad på riktigt. Och så hade jag sett till så all glass var gratis 🙂

           intervju          

               Fredrik Johansson          

Relaterade artiklar

Double Cloud tar in tre nya medarbetare

Vi på Double Cloud satsar framåt och presenterar nu tre starka rekryteringar - vilket ger oss möjlighet att hjälpa ännu fler företag att växla upp sin digitala satsning.

Sanningen om att uppnå något storslaget

Trots att så många av oss har höga ambitioner i livet med företagande och karriär har vi svårt att nå dit vi vill. Vi verkar till slut nöja oss med att befinna oss långt ifrån vår fulla potential. Varför är det egentligen så?

Kom igång med Google Shopping

Du känner säkert till Google Shopping – en kampanjtyp där annonserna visar upp en bild av produkten direkt i Googles sökresultat. Men hur går detta egentligen till? Här ger vi dig en inblick i den (delvis hemliga) algoritmen!

Patrik Gargolinski om framtidens juridik

Möt futuristen och tillväxtjuristen Patrik Gargolinski, som driver Lexiq och drivs av att utmana normerna och gillar att “provprata” kring ämnen. Han delar med sig av sina bästa juridiktips, tankar kring framtiden och andra reflektioner.